stäng
Rättslig

En majoritet av den brittiska allmänheten stöder legalisering av cannabis

en majoritet av den brittiska allmänheten stöder legaliseringen av cannabis 3

Exklusiv undersökning av BMG-undersökningar hittar brittiska offentliga stöd för legalisering av cannabis

Efter en rad händelser angående införandet av cannabisolja till Storbritannien verkar den brittiska allmänheten stödja legalisering. Detta avslöjar en exklusiv BMG Research-undersökning, britterna vill att cannabis ska säljas i butiker som alkohol och tobak. Dessutom stöder de överväldigande avkriminalisering, vilket skulle frigöra polisens tid och resurser.

legalisering, brittisk allmänhet, Storbritannien, bmg-forskning, undersökning

En allmän mottaglig för legalisering

BMG Research exklusiva undersökning för The Independent kommer dagar efter att cannabisolja först lagligen infördes i Storbritannien. Hannah Deacon fick faktiskt tillstånd att korsa London City flygplats med fem månaders leveranser från Amsterdam för att behandla sin epileptiska son.

Men inom några timmar skyndades Sophia Gibson från Newtownards, County Down, till sjukhus och fick livstöd när hon väntade på tillstånd att få cannabisolja ...

legalisering, brittisk allmänhet, Storbritannien, bmg-forskning, undersökning
Sophia Gibson 6 år lider av en allvarlig form av epilepsi som kallas Dravets syndrom.

BMG Research exklusiva undersökning

Efter nyheten frågades mer än 1 500 personer om de stödde eller motsatte sig förslaget att "legalisera cannabis så att det lagligen säljs på en statligt reglerad marknad på samma sätt som alkohol och tobak ”.

Sammantaget stödde 22% av de tillfrågade starkt förslaget. Medan 29% stödde det något, vilket gav det totala stödet till 51%. 19% motsatte sig starkt och 16% något. Detta innebär att andelen av dem som motsätter sig den till 35%, medan 14% är utan åsikt.

att läsa :  Premiärminister tillkännager att Malta avkriminaliserar cannabis
legalisering, brittisk allmänhet, Storbritannien, bmg-forskning, undersökning
BMG Research är ett ledande marknadsundersökningsföretag i England

Vi frågade sedan: "Skulle du tro att cannabis avkriminaliseras? Medan det kvarstår ett kontrollerat ämne som inte finns på marknaden, men att det inte kriminaliseras. ” 

Storbritanniens offentliga stöd ökade något och nådde totalt 52%. Med 20% stödjer det starkt och 32% något. 17% motsatte sig något, medan 16% motsatte sig starkt - total motstånd på 33% - och 16% utan yttrande.

Organisationernas åsikter

Viktiga siffror har nyligen stött legalisering. Tidigare Tory-ledare och utrikesminister William Hague sa att hans parti borde vara det "Vågad". Detta genom att anta en "Avgörande förändring som skulle vara till nytta ekonomiskt och socialt".

Durham polischef Mike Barton enades med Lord Hague om att det nuvarande systemet inte fungerar och att cannabis bör legaliseras. Han citerar:

”Status quo är inte hållbar. Det blir värre. Läkemedel blir billigare, starkare, lättillgängliga och farligare. Jag har motvilligt kommit till slutsatsen att vi måste reglera marknaden genom åren.»

Under tiden uppskattade välgörenhetsorganisationen Health Poverty Action nyligen att legalisering och reglering av försäljning av cannabis kan löna sig varje år. 3,5 miljarder skatteintäkter till regeringen, inklusive ytterligare medel för NHS. Health Poverty Action antyder:

”Vi kan reglera eller begränsa styrkan, liksom mängden tungmetaller, bekämpningsmedel eller andra skadliga produkter, vilket säkerställer cannabisanvändarnas säkerhet.»

Martin Drewry, chef för Health Poverty Action, sa:

”Denna vecka kommer Kanada att bli det första G7-landet som legaliserar och reglerar cannabis. Det är tydligt att kriget mot narkotika har misslyckats. Ansvarig reglering som skyddar folkhälsan är vägen att gå.»

Regeringen redo för medicinsk cannabis

England har sedan dess undersökt bevisen för de medicinska fördelarna med cannabis. Regeringsrådgivare är redo att rekommendera cannabisolja till patienter.

att läsa :  Utveckling av det medicinska programmet i New York och Minnesota
legalisering, brittisk allmänhet, Storbritannien, bmg-forskning, undersökning
Alfie Dingley, mor till en pojke med epilepsi, transporterade lagligt cannabisolja till den brittiska gränsen. Hon fick en speciell licens från regeringen.

Men för närvarande är det ingen fråga om att regeringen legaliserar cannabis för fritidsändamål. Påföljderna för obehörig leverans och innehav kvarstår i Storbritannien.


Tags: avkriminaliseringepilepsiCannabisoljalagUK
Ogräs-mästare

Författaren Ogräs-mästare

Ogräsmediesändare och kommunikationsansvarig som specialiserat sig på laglig cannabis. Vet du vad de säger? kunskap är makt. Förstå vetenskapen bakom cannabismedicin, samtidigt som du håller dig uppdaterad med den senaste hälsorelaterade forskningen, behandlingarna och produkterna. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och idéerna om legalisering, lagar, politiska rörelser. Upptäck tips, knep och instruktionsguider från de mest erfarna odlarna på planeten samt den senaste forskningen och resultaten från det vetenskapliga samfundet om cannabis medicinska egenskaper.